Skip to content
logo_koosje_zomer

Welkom op de site van Koosje Zomer, Beeldend kunstenaar.

Hallo, ik ben
Koosje Zomer

Geboren in 1959 aan de rand van Elim, een klein dorp in z.o. Drenthe, toen nog een idyllisch veengebied van wijken, bruggetjes en vlonders, als jongste van een gezin van zes kinderen.

koosje-vrij

Haar vader had een klein gemengd boerenbedrijf, zoals er zoveel waren in die tijd. Het was een heel sobere tijd, haar tekeningen maakte ze op verpakkingsmateriaal van veevoer. Iedereen moest meehelpen thuis om het gezin draaiende te houden.

Desondanks was er volop ruimte voor ontwikkeling en avontuur. Hun keuterboerderijtje lag aan de rand van een groot bos wat ontelbare mogelijkheden bood. Hutten bouwen, maar ook materiaal waar je van alles van kon maken. In haar puberteit werd in hetzelfde gebied tot haar grote vreugde een recreatie plas aangelegd. Eindelijk goed zwemwater!

De kunstacademie was in die tijd een stap te ver. Die basis ging ze in de loop van die tijd missen. De opleiding aan de Klassieke Academie ( 2011-2017) bracht daar verandering in. Een koffer vol gereedschap, letterlijk en figuurlijk, om mee aan de slag te gaan. Schilderen is mijn professie, maar daar komt steeds meer de drang uit haar jeugd bij om ruimtelijk te werken. Dit doe ik vooral met staal en dan wel in de beeldtaal van haar schilderwerk.

“Schilderen is mijn professie, maar daar komt steeds meer de drang uit mijn jeugd bij om ruimtelijk te werken. Dit doe ik vooral met staal en dan wel in de beeldtaal van mijn schilderwerk”

logo_koosje_zomer
koosje-zomer-elim-oud

Op deze foto loop ik m’n oudste broer tegemoet.

gezin

Het gezin.

inspiratie

Het nagebouwde meertje uit mijn jeugd.

beeld-vince

Sculptuur ‘Vince’

Toen Koosje en haar man een gedeelte van hun bedrijf hadden verkocht kwam er ruimte voor hun plan om dat recreatiemeer uit haar jeugd in het klein na te bouwen, inclusief een strandje en wandelpad.

Dit is voor haar een ideale omgeving om haar modellen in te laten figureren. Daar maakt ze haar studies/voorstudies, meestal met olieverf en paletmes.

Binnen maakt ze groter werk met acryl op paneel in een vereenvoudigde beeldtaal. Haar werk gaat o.a. over momenten van welbevinden. Die zijn niet voor het oprapen, maar door er bewust van te worden dat ze bestaan, komen ze meer in beeld.

Riegshoogtendijk 184
7913 TD Hollandscheveld
Tel: 0681670253

koosjezomer[apestaartje]live.nl

Website door AARD Koosje Zomer © 2021

Riegshoogtendijk 184
7913 TD Hollandscheveld
Tel: 0681670253

koosjezomer[apestaartje]live.nl

Website door AARD Koosje Zomer © 2021